Hati Anda Dalam Bahaya - 15 Tanda Hati Perlu DetokHati kita begitu terbeban dengan keadaan persekitaran yang  berkimia dan bertoksin. Ia kelihatan kita tinggal dan hidup dalam dunia yang penuh toksin termasuklah udara, tanah, air, makanan dan macam – macam lagi. Dengar pun dah takut,kan? Kita kadang – kadang  kalau berdiri sebelah perokok rasa marah sangat sebab asap rook tu rasanya dah beracun habis tapi sebenarnya mana pun kita pergi memang takkan lari daripada racun toksin semua.

Rumah Toksin
Tau tak yang badan kita ni umpama rumah toksin? Dalam badan kita ni sebenarnya ada lebih daripada 700 jenis toksin . Gila. Bahkan lebih menakutkan, kajian Environmental Working Group mendapati bayi yang baru lahir mengandungi purata 287 toksin dalam air kencing mereka termasuk raksa, racun perosak, formaldehid, Teflon dan  banyak lagi akibat dari pendedahan sebelum kelahiran.
Sekalipun kita berusaha untuk makan makanan yang ditanam secara organic dan haiwan yang kita sendiri bela, kita masih tidak boleh mengawal ribuan toksin yang berbahaya di sekeliling kita.


Hati Organ Paling Menakjubkan
Jadi siapa yang akan mencuci berates jenis toksin dalam badan kita ni? Jawapannya ialah HATI.


Hati merupakan organ manusia yang paling banyak tanggungjawab. Kerja utama hati ialah mencuci semua toksin ni daripada badan. Ia organ terhebat!! Tapi walau bagaimana hebat sekali pun, ia takkan mampu untuk melawan semua jenis toksin yang ada dalam badan. Toksin yang tak mampu dicuci oleh hati membuatkan ia tertekan, terbeban akibat  terlalu bekerja keras. Ini yang bahaya kerana bila hati tak mampu nak mencuci toksin pastinya toksin dalam badan terkumpul dan berlegar dalam badan. Apa akan jadi bila badan penuh toksin??  Itu kita akan bincang kemudian ok!

Terdapat banyak kajian yang menunjukkan sebanyak 100% sel lemak dinaikkan oleh toksin – toksinj yang diketahui. Seramm!!! Bila badan kita terbina daripada toksin maka ia akan memberi kesan yang sangat besar kepada tahap kesihatan kita.

Ini lagi seram okay. Mary Vance, ahli pemakanan holistik dan pengarang Three Weeks To Vitality berkata:

 “Toxic overload creates an acidic internal environment and has been implicated in a number of diseases, including cardiovascular disease, cancer, chronic fatigue, allergies, skin conditions, asthma, mental illness, hypertension, gastritis, kidney disease and obesity. Studies are beginning to reveal that toxic overload contributes to more serious conditions such as autoimmune diseases, inflammatory/rheumatoid arthritis, and neurological disorders such as Alzheimer’s and Parkinson’s.”

Ok, jom kita kenalpasti 15 tanda hati kita terbeban.


1. Sakit kepala
2. Sakit sendi yang kronik atau kesakitan otot
3. Mempunyai masalah penghadaman termasuklah gastrik, pedih hulu hati, kembung, cirit-birit atau sembelit , dan sakit perut
4. Insomnia
5. Masalah Imunisasi
6. Ketidakseimbangan hormon seperti PMS atau gejala Menopaus
7. Jerawat atau ruam kulit
8. Kebimbangan atau kemurungan 
9. Alahan / Elergik
10. Keradangan
11. sensitiviti-sensitiviti kimia
12. Mudah Letih
13. Brain Fog
14. Nafas  berbau yang kronik
15. Pertambahan berat badan

Jadi, cek diri masing – masing. Ada tak anda mengalami gejala seperti di atas? Kalau ada, hati – hatilah ya.. itu tandanya anda perlu detok hati. 

Terima kasih kepada Shaklee kerana telah mencipta 1 makanan tambahan khas untuk hati iaitu DTX Complex. Apa Yang Membezakan DTX Complex Dengan Produk Jenama Lain?
Tentunya ialah kandungan utama di dalam DTX Complex iaitu ekstrak biji benih pokok susu tisel yang mana ia berfungsi untuk menyokong keupayaan badan menghasilkan protin bagi membantu menjana semula sel - sel hati. 

DTX Complex juga mengandungi bahan ekstrak yang sangat penting dari biji benih pokok susu tisel yang menghasilkan 80% silymarin. ia turut mengandungi bahan - bahan yangdigabungkan secara unik dan saintifik; ekstrak daripada schizandra dan cendawan Reishi (herba yang kaya dengan anti oksida) dan ekstrak daripada dandelion,kunyit, dan articok (herba yang membantu mengekalkan aliran hempedu)

Pada yang berminat nk mencuba, boleh la dapatkan daripada saya ya.

Harga Pasaran : RM155 sebotol untuk 90 biji

Najihah SudiSMS / WHATSAPP : 017-5012307Fb : Najihah Sudi

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Baca ni! Best!