ESP Adalah Sumber Protein Terbaik Untuk Ibu – Ibu Hamil.


Anda mengandung?? Tahniah!! So kenelah jaga pemakanan semua kan.. supaya tumbesaran janin berlaku dengan baik dan mudah – mudahan bayi membesar dengan sempurna. 

Antara zat yang pentiing yang perlu ditekankan ialah Protein. Tahukah anda, diet yang cukup dgn sumber protein kepada ibu mengandung adalah hampir WAJIB?! Mengapa?? Apakah kepentingan protein kepada si ibu dan bayi yang dikandung?

  1. Protein penting untuk perkembangan otak bayi. Otak bayi mula berkembang seawal persenyawaan berlaku lagi! Seperti yang kita tahu, otak manusia terdiri daripada sel dan sel pula dihasilkan daripada PROTEIN! Maka adalah penting untuk ibu mendapatkan protein berkualti tinggi dari saat ibu tahu telah berbadan dua, bagi memastikan perkembangan otak bayi berlaku dgn baik sekali.
  2. Protein sangat penting untuk pembentukan otot. Selain membantu dalam proses kelahiran, protein juga diperlukan untuk membina otot bayi. Tanpa disedari, ibu hamil biasanya kehilangan otot akibat kurang senaman dan pergerakan. Dengan pengambilan protein yang mencukupi, ibu dapat mengurangkan kehilangan otot ini.
  3.  Protein membantu meningkatkan sistem imun badan si ibu. Ramai yang tidak tahu, selain vitamin C, protein juga sangat bagus untuk menguatkan imuniti kita. Malah, protein lebih mudah dicerna oleh ibu hamil dan bayi yang dikandung.

Ada banyak sumber protein yang boleh diperolehi daripada pemakanan kita, contohnya daging seperti ayam, lembu, kambing.. kekacang, telur, tempe juga tinggi kandungan proteinnya. Namun sumber protein drpd haiwan tak elok diambil dlm kuantiti yg banyak disebabkan kandungan lemak yg tinggi. Selain tu, cara memasak juga selalunya menghapuskan khasiat yang terkandung dalam makanan kita. Ini kerana protein mudah rosak jika diproses dengan suhu yang tinggi.

Sebagai alternatif, ibu boleh dapatkan sumber PROTEIN yang bermutu tinggi daripada ESP Shaklee. Apakah kelebihan dan keunikan ESP Shaklee ini yang membuatkan ia sumber protein terbaik ?
1.       Dilengkapi dengan unsur kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya biasanya bersifat keasidan
2.       Dihasilkan daripada soya Non – GMO (selamat daripada risiko toksin)
3.       Merupakan sumber protein yang lengkap dengan 9 asid amino penting bagi tumbesaran dan fungsi badan
4.       Ia rendah lemak tanpa kolestrol
5.       Diproses menggunakan air bukannya alcohol bagi mengekalkan kandungan isoflavone
6.       Protein soya (berasaskan tumbuhan) lebih mudah dihadam berbanding protein berasaskan haiwan
7.       Mengekalkan tenaga berterusan selama berjam – jam
8.       Membantu menjadikan kulit lebih berseri dan anjal – Meransang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan, mempercepatkan penyembuhan luka dan memudarkan parut
9.       Tinggi kandungan Isoflavone yang membantu mengurangkan risiko kanser, bertindak sebagai antioksida, meningkatkan system imunisasi tubuh, mengurangkan kadar kolestrol dan memelihara kesihatan jantung.

Bila baca kelebihan ESP ni, no wonder ia menjadi HOT PRODUCT Shaklee. Sentiasa laris dan sentiasa habis di pasaran..  so sementara ada ni, cepat – cepatlah beli ya..

Oh ya, kalau korang nak dapat OFFER BEST daripada saya, boleh jer.. contact saya sekarang.. lagi banyak anda beli, lagi banyak untung yang anda dapat!!

Borong jangan x borongggggg…


Love,
Jiha @ 0175012307

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Baca ni! Best!