3 Rangkaian Vitamin Kecantikan Kulit Paling Asas

Pada kebiasaannya bila bercakap mengenai kesihatan dan penjagaan kulit, ramai akan fokus kepada penjagaan luaran sahaja. Tapi anda sedar x yang penjagaan dalaman pun sama penting dengan penjagaan dari luar.

Kalau penjagaan luaran kita ada pencuci muka, scrub, toner, krim pelembab dan lain - lain, penjagaan dalaman pula terdiri daripada suplemen. Antara suplemen yang sangat penting untuk kulit ialah :

Vitamin E
Vitamin C
B - Kompleks

American Academy of Dermatology (AAD) telah membuat kajian tentang kegunaan vitamin E dan Vitamin C dalam bidang kecantikan kulit.

Peranan Vitamin E dalam kecantikan kulit:
- Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit
- Melindungi kulit dari sinar ultra-ungu
- Menjaga kelembapan kulit
- Menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel

Peranan Vitamin C dalam kecantikan kulit:
- Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sebagainya
- Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit
- Mencerahkan kulit

Peranan Vitamin B Complex dalam kecantikan kulit:
- Sebagai pelembap
- Mencegah pigmentasi
- Melambatkan tanda penuaan
- Mengubati jerawat

Kombinasi Vitamin E, B Complex dan Vitamin C menghasilkan:
- Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis-garis halus
- Mencegah penuaan
- Menjadikan kulit lebih kenyal
- Mencerahkan kulit
- Menjaga kulit dari sinaran UV
- Mengurangkan parut jerawat
- Menjadikan wajah bersinar dan bermaya
- Menjadikan kulit wajah lebih cerah dan kemerahan
- Menjadikan wajah lebih berseri

Teruja betul bila tau peranan suplemen - suplemen yang saya ambil setiap hari ni. Korang pun sure teruja sekali kan?? Setakat teruja je x cukup. Meh order. For sure harga yang best - best jer saya bagi.

Untuk sebarang pertanyaan dan lebih info, jangan segan - segan untuk menghubungi saya ya!!

JIHA 0175012307
Call / Sms / Whatsapp / Viber
FB : najihah sudi

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk adalah khas untuk PELANGGAN SAYA sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk sebarang masalah yang timbul, cara pemakanan suplemen yang lebih terperinci, tips - tips dan sebarang konsultasi selepas pembelian. Terima kasih.. :-)

1 comments:

Shine FS said...

Adakah isteri / suami anda bekerja di luar pejabat atau kerja lapangan? Adakah anak anda aktif dalam sukan dan kerap berjemur di bawah terik matahari? Adakah anda masih ingin kekal Cerah?

Call / Sms: +6016 2715447
Email: 772shine[@]gmail[.]com
Google up: Shine FS

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Baca ni! Best!